Lynguide - Find din shampoobar

Lynguide - Find din shampoobar
Jeg har selv stået med flere shampoobarer, der bare ikke fungerede til min hårtype. Derfor har jeg lavet en lille LYNGUIDE til dig, så du kan få et overblik over de muligheder der er, og nemmere finde et match.
Skiftet til en fast shampoobar kræver for nogle en vis tilvænning, da der skal "arbejdes" med hårvasken en smule mere end et tryk på plastikpumpen, og fordi de naturlige ingredienser og baser kan gøre, at håret føles lidt anderledes end man normalt er vant til.. Heldigvis er shampoobarer ikke et produkt, der revser din økonomi, skulle det blive nødvendigt at afprøve nogle stykker og der er ej heller  unødig plastikaffald, da barerne er komposterbare.. Men alligevel kan det være et   ærgerligt spild af gode produkter og være det der afholder dig fra at skifte til fast. Men giv ikke op🙋‍♀️ For de positive resultater er absolut værd at gå efter! 
Udover at bestå af naturlige, bionedbrydelige ingredienser kan en shampoobar indeholde op til 40 hårvaske alt efter hårlængde. Ved længere end skulderlangt hår, vil jeg anbefale at vaske håret op til 3 gange, hvor shampoobaren skummes op, gnides ind i håret og skylles - og logisk nok vil baren derfor ikke kunne strækkes så længe. Jeg har selv et godt og blandet hår (også kaldet umuligt hår); krøllet, fint, blond og gråt med sensitiv hovedbund, som går til mellem skulderbladene og ofte holder mine shampoobarer 3 - 4 mdr.  🫧 
LYNGUIDEN er med ganske korte beskrivelser under hver shampoo.Under oversigten under du også lidt mere info om forskellen mellem Rasul-ler og koldpressede olier. (Ønsker du mere uddybende info/ingrediensliste, kan du finde link nederst i guiden - hvor du kan hoppe ind og læse under hver enkelte produkt)
Bemærk at flere af shampoobarerne går igen under overskrifterne, da deres indhold ofte er velegnet til flere hårtyper.
 

Normalt til fedtet hår

EARTH ELEMENTS ~
 • LAVENDEL & PINK LER ~Nærer og renser håret i dybden. 
 • TEA TREE & MAROKKANSK RASUL-LER ~  Renser og plejer hår og hovedbund og kan stimulere blodcirkulation og øge hårvækst

AMALIE ROSALIE ~

 • GRØN TE, GERANIUM & CITRONMELISSE  ~ Effektiv rens og pleje af fedtet hår og hovedbund. **Suppler evt med en balsambar med ekstra plejende ingredienser

Normalt til tørt hår

AMALIE ROSALIE ~
 • BROCCOLIFRØOLIE, JASMIN & ROSE ~ Plejer tørt hår og tør hovedbund og tilfører håret ekstra fugt. **Suppler evt. med en balsambar med ekstra plejende ingredienser
LUNDEGAARDENS ~
 • PURPLE ~ Hair Crystal Bar ~ Nærer især trist og tørt hår

EARTH ELEMENTS ~

 • CEDERTRÆ, INGEFÆR & RAW KAKAO  ~ Effektiv til tørt hår og lindring af kløende/irriteret hovedbund. Stimulerer blodcirkulationen og indeholder desuden 15% ekstra olie til pleje og mætning af hårstruktur. - Også egnet til krøllet hår.
 • CITRONGRÆS & MAROKKANSK RASUL-LER  ~ Nærer håret og reducerer tørt/kruset hår

Blond, gråt og silver hår

LUNDEGAARDENS ~
 • VIOLET ~ hair crystal bar ~ Med provitamin særlig effektiv til gråt og blond hår. Skal sidde i håret som en maske nogle minutter, før den skylles ud
EARTH ELEMENTS ~
 • LAVENDEL & PINK RASUL-LER ~ Velegnet til blond/gråt hår, som fedter hurtigt.

Sensitiv hovedbund

AMALIE ROSALIE ~
 • HAVTORN ~ Alle hårtyper, og især velegnet til sensitiv hovedbund. Plejer hovedbund og tilfører håret ekstra fugt. **Suppler evt. med en balsambar med ekstra plejende ingredienser

Krøllet eller kruset hår

LUNDEGAARDENS ~
 • Alle Lundegaardens hair crystal bars er sulfatfri shampoo-og balsambarer i et og kan alle anbefales skrællet hår, da de er godkendt til Curly Girl metoden** 

EARTH ELEMENTS ~

 • CEDERTRÆ, INGEFÆR & RAW KAKAO ~ Effektiv til tørt hår, krøllet hår og lindring af kløende/irriteret hovedbund. 

**Curly girl metoden er skabt af Lorraine Massey tilbage i 2001 og handler om at sætte sine krøller fri fra tyngende og udtørrende ingredienser ved først og fremmest at fravælge sulfatholdigt shampoo. Shampoobarer der er såkaldt Curly Girl-approved betyder altså produkter uden brug af silikone, udtørrende alkoholer og skarpe sulfater.

Alle hårtyper - der trænger til lidt ekstra 💚

LUNDEGAARDENS ~

 • GOLD ~ Luksuriøs hair crystal bar med bioglitter, for en mere skinnende hårpragt 
 • GREEN  ~ hair crystal bar, der plejer og beroliger dit hår fra bund til spids
 • SWEET FLORAL ~ hair crystal bar med ekstra fugtgivende elementer som aloe vera og provitamin B5.

~~~~~

Klik ind på linket og find mere info om hver enkelte shampoobar: remundo.dk/collections/shampoo-og-saebebarer

 

🌱

Koldpressede olier eller Rasul-ler?

Måske du har lidt brogede erfaringer eller er i tvivl om hvad rasul-ler egentlig kan eller om det er koldpressede olier, som er bedst til dit hår?

Såvel som vi er forskellige hårtyper er vores behov, temperament og foretrukne fornemmelse af håret også forskellig. Få lidt mere afklaring om nogle af de væsentlige basis ingredienser herunder. 

Shampoobarer med Rasul-ler/marokkansk ler

Leret fra Marokko kaldes også sæbejord og er et naturligt produkt, bestående af mineraler.. Årsagen til at leret kan anvendes som shampoo, skal findes i  sammensætningen og det høje indhold af metallerne siliciumoxid og magnesium, der giver rasulleret de rensende og plejende egenskaber. Rasul udtørrer ikke håret og opløser ikke fedt, hvorfor håret efterlades mere naturligt sundt ifht de typiske flydende shampoos. Har du ikke anvendt rasuller før i din shampoo, skal du forberede dig på, at håret skal tilpasses. Det er derfor nødvendigt med en lille tålmodig overgangsperiode, hvor du vænner håret til.

Et godt trick er, at du starter med at reducere antallet af hårvaske, før du begynder at anvende rasul. Helst til et par ugentlige vaske, da det dermed også reducerer den overgangsperiode, der kan opstå med tilvænning til jordsæben, hvor håret godt kan føles ekstra fedtet og nogle kan opleve håret som lidt trist.Men efter tilvænningsperioden vil du få et smukt og sundere resultat.

 • Lundegaardens og Earth Elements indeholder rasul-ler/marrokkansk ler.

Shampoobarer af koldpressede olier

Koldpressede olier har bedre egenskaber end raffinerede olier.  En koldpresningsproces involverer ikke opvarmning eller tilsætning af kemikalier, der kan ændre oliens kemiske sammensætning og terapeutiske virkning.Ved en koldpresning er olien blevet udvundet ved mindst muligt varme, hvorved de fleste egenskaber bibevares.

Shampoobarer baseret på koldpressede olier kan have forskellige egenskaber, alt efter hvilken olie du benytter. Ligeså forskellige hårtyper vi har, ligeså forskellige kan oliers effekt have på dit hår. Hvad der virker på dit hår er måske kke ligeså godt til din partners eller barns hår. Ved brugen af olier kan håret føles fedtet og tungt, men naturlige olier kan også gøre mirakler for håret og det er derfor vigtigt at du får en olie der matcher dit hårs behov og ikke mindst, at du skifter shampoo og balsam ud med andre mærker eller indhold engang imellem, da den samme olie pludseligt kan være utilstrækkelig for dit hår.

Det bedste er, at prøve sig frem. De bedste olier til dit hår, som udgangspunkt vil altid være dem der giver håret nyt liv, styrker trist og tørt hår eller kommer din fedtede hovedbund til livs - og såvel som med rasul-ler, kan det være en god ide med en tilvænningsperiode, hvor du de første par gange kan risikere at opleve modsatte effekt.

 • Amalie Rosalie shampoobarer er baseret på koldpressede olier.

 Alle shampoobarernes øvrige ingredienser kan findes under hvert enkelte produkt i shoppen, hvor du også kan læse mere om de enkelte leverandører

Jeg håber ovenstående har guidet dig til et bedre kommende valg.

 

Kærligst Stine